Jord- och Bergvärme

Effektiv och hållbar uppvärmning för ditt hem – välj jord- eller bergvärme och spara både energi och pengar.

Jord- och Bergvärme – Energieffektiva och hållbara uppvärmningslösningar

Jord- och bergvärme är hållbara och energieffektiva alternativ för uppvärmning av ditt hem eller fastighet. Genom att använda den lagrade värmen i marken kan dessa system ge en pålitlig och jämn värme året runt, oavsett utetemperatur. Med lägre driftkostnader och minskade koldioxidutsläpp är de inte bara ekonomiskt fördelaktiga utan också bättre för miljön. Oavsett om du väljer jordvärme eller bergvärme får du en långsiktig och pålitlig lösning för både uppvärmning och nedkylning.

Vilken värmelösning passar dig bäst?

Jordvärme

Jordvärme använder den lagrade värmen i det övre markskiktet. Detta system är idealiskt för fastigheter med stora markytor eftersom det kräver tillräckligt med utrymme för att installera horisontella slingor. Jordvärme är effektivt och ger stabil uppvärmning året runt, men kräver relativt låg initial investeringskostnad i förhållande till bergvärme.

Bergvärme

Bergvärme utvinner värme från djupare nivåer i marken, vanligtvis mellan 100 och 300 meter under jordytan. Detta system är perfekt för fastigheter där markutrymmet är begränsat, eftersom borrhål går djupt snarare än brett. Bergvärme erbjuder högre energieffektivitet och pålitlighet, men har ofta en högre initial kostnad på grund av borrningen.

Bergvärme från Heatio

Varför ska du installera jord - och bergvärme?

Med jord- och bergvärme får du en pålitlig och förnybar energikälla som inte bara minskar dina koldioxidutsläpp utan även sparar pengar. Båda dessa system erbjuder stabil och energieffektiv uppvärmning av din fastighet, oavsett om du väljer att installera slingor i marken för jordvärme eller borrar djupare för bergvärme. Genom att välja jord- eller bergvärme stöder du lokal energiproduktion och stärker samtidigt energisäkerheten. Oavsett om det är ett utbyte eller en nyinstallation hjälper vi dig hela vägen från offert till färdig installation. Gör som tusentals fastighetsägare och ta steget mot en grönare energilösning genom att installera jord- eller bergvärme idag.

Varför Heatio?

Varför välja jord - bergvärme från Heatio?

Heatio levererar installationer med hög kvalitet och kan därför erbjuda riktigt bra garantier på installation såväl som energibrunn. Dessutom installerar vi med ledande varumärken så som Bosch, Nibe, Ctc och Vaillant. Betala först efter att installationen är klar eller välj räntefri delbetalning i upp till 3 år. Kom igång direkt för en pålitlig och trygg uppvärmningslöning.

Bergvärmepumpar från de bästa leverantörerna

Vi jobbar tillsammans med marknadens ledande levarantörer av värmepumpar så att du får det bästa och mest prisvärda alternativet.

Vanliga frågor om jord- och bergvärme

Vad är skillnaden mellan jord- och bergvärme?

Jordvärme använder den lagrade värmen i det övre markskiktet, medan bergvärme utvinner värme från djupare nivåer i marken, ofta 100 till 300 meter ner. Bergvärme är ofta mer energieffektiv men har en högre initial installationskostnad på grund av borrningen.

Generellt sett är jordvärme billigare att installera eftersom den inte kräver lika djup borrning som bergvärme. Dock kan driftskostnaderna för bergvärme vara lägre på lång sikt.

Ja, du kan använda ROT-avdraget för installation av både jord- och bergvärme. ROT-avdraget ger dig en skattereduktion på arbetskostnaden för installationen.

Tiden för installation varierar beroende på fastighetens förutsättningar och vilken typ av system som installeras. Generellt sett tar en installation mellan 1 och 3 veckor.

Kostnaden för bergvärmeinstallation kan variera beroende på faktorer som fastighetens storlek, geografisk plats, markförhållanden och val av system. Generellt sett kan kostnaden för en komplett installation, inklusive borrning och värmepump, ligga mellan 100 000 och 300 000 kronor.

Djupet för bergvärmeborrning varierar beroende på faktorer som geologiska förhållanden och markens beskaffenhet och din fastighets storlek och isolering. Generellt sett brukar bergvärmeborrningar sträcka sig ner till mellan 100 och 300 meter.

Besparingar med bergvärme kan variera beroende på faktorer som fastighetens storlek, energieffektivitet och befintliga värmekällor. Generellt sett kan bergvärme minska värmekostnaderna med upp till 50-85% jämfört med traditionella uppvärmningsmetoder som olje- eller elvärme.

Bergvärme är lämpligt för många olika typer av fastigheter, inklusive bostäder, kommersiella byggnader och offentliga institutioner. Förutsatt att det finns tillräckligt med mark för borrning och att fastigheten är lämplig för installation kan de flesta ägare av fastigheter dra nytta av bergvärme.

Begär en kostnadsfri offert